Израелски въздушен удар уби висш командир от Хамас в ивицата Газа,

...
Израелски въздушен удар уби висш командир от Хамас в ивицата Газа,
Коментари Харесай

Израел уби висш командир от Хамас

Израелски въздушен удар умъртви върховен командир от " Хамас " в линията Газа, заяви Агенция Франс Прес.

Военното крило на терористичната формация заяви, че Айман Нофал е бил погубен по време на удар против бежанския лагер " Бурейдж " в централната част на Газа. Той е най-известният войник, погубен до момента във войната на " Хамас " с Израел.

Нофал отговаряше за бойните действия на " Хамас " в централната линия Газа и беше обвързван със основаването на стаята за " взаимни интервенции " на групата, която координира дейностите на " Хамас ", палестинския клон на  " Ислямски джихад " и други бойци на територията .

Атаката е осъществена в регион, където Израел преди този момент е наредил на цивилни да се изтеглят.

Израелската войска съобщи, че е атакувала убежища, инфраструктура и командни центрове на " Хамас ".

" Когато забележим цел, когато забележим нещо да се движи, което е " Хамас ", ние ще се погрижим за това ", сподели израелският боен представител подполковник Ричард Хехт.

Службата по правата на индивида на Организация на обединените нации осъди " ужасяващите известия ", че цивилни, които са се опитвали да избягат в южната част на Газа, са били убити от боен удар .
 Стотици убити и ранени при израелски удар по болничното заведение в Газа Обновена
Стотици убити и ранени при израелски удар по болничното заведение в Газа

Израел не разяснява ударите

Говорителят Равина Шамдасани прикани израелските сили да заобикалят " въздушни бомбардировки, безразборни или непропорционални офанзиви " и да " вземат защитни ограничения, с цел да избегнат - и във всеки случай, да сведат до най-малко - загубата на граждански живот , пострадването на цивилни и вредите на цивилни обекти ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР